Думите им като кинжали бяха

Думите им като кинжали бяха

Думите им като кинжали бяха

Казват думите са си просто думи! Какво толкова като някой ти е казал лоша дума? Често и аз съм си мислел същото! Ала от думите боли повече от колкото от куршум! Думите или ти дават криле, или те убиват бавно! Зависи кой какво ти казва, думите изречени от хора които обичаш, или те изтрелват високо в облаците, или те забиват в земята със страшна сила.

Думите им като кинжали бяхаДумите им като кинжали бяха, които към мен един след друг летяха. Виждаха и усещаха, колкото и да се опитвах да го крия си личеше че ме боли. Но не спряха, толкова време, толкова уроци, толкова болка. И не спираха да забиват кинжалите в сърцето ми, което толкова много ги обичаше.

Просто думи. Думи които и до ден днешен са останали в паметта ми, и лоши и добри. Не бях и не съм перфектен, не ми е и цел да съм такъв, за когото и да било! Право е това дето казват, че щом те обичат, няма да целят да те променят по техен си вкус и нагласи! Обичаш ли, обичаш, без да го има това „Обичам те Ама“!

И що ли тъй заблуден да съм бил, че да очаквам любов от чужди хора, като аз сам себе си не обичам, подлагайки се на такова мъчение? Онез дето те обичат, няма да ти го кажат, нито ще ти го покажат, а ще усетиш любовта им.

Думите които са отровни

Това са онези думи които те обвиняват и упрекват за щяло и не щяло! Онези които те сломяват, които те нараняват. След които е трудно да се изправиш. От които потичат сълзи без край. Тези думи идват от хора на които държим, а те на нас НЕ! Идват от хора които ни приемат като служител, длъжник! От хора които се имат за наши спасители едва ли не! От такива хора е нужно да бягаме на далеч, защото в противен случай, ще затънем, а те няма да си мръднат пръста за нас!

Думи които ми помагат!

Това са думите които вдъхват надежда и кураж. Които правят така, че виждам света шарен, а не сив и еднообразен! Такива думи идват от хора които ни обичат. От хора в които няма грам лицемерие, подлост, завист, злоба. От истински хора само могат да дойдат такива думи! И знам че това е така, защото аз обичам и примам себе си. Обичам се защото го заслужавам. Стига ми толкова нещастие в живота, заслужавам да получа всичкото щастие на света, а то е както голямо, така и толкова простичко и малко. Просто обичам себе си!

 

Оценки

Оценка на статията:
6
6
1 оценки/а
6
100%
5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
  Showing 1 reviews
 1. Твоят отзив е:

  6
  6
  Думите могат да бъдат оръжие както към другите,така и към самите нас връщайки се като бумеранг! Всичко изречено носи енергия!
  1

  0

  You have already voted!

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Твоята оценка е:06

Благодарим ти за отзива!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More